Viro skozi čas


VIRO d.o.o. letos praznuje 50. let obstoja. V tem dolgem obdobju smo proizvedli ducat tehnološko zahtevnih pakirnih strojev, strojev za varjenje polietilenskih, polipropilenskih in različnih laminiranih folij. V zadnjem času se usmerjamo predvsem na izdelavo linij za izdelavo in pakiranje izolacijskega stiropora.

VIRO-va zgodba se je začela leta 1964, ko je lastnikov oče, Vili Rotter, v Polju pri Ljubljani odprl prvo delavnico. Leta 1966 je izdelal prvi varilnik za PE vrečke, katerega skoraj identičnega izdelujemo še danes. Kmalu za tem so nastali njegovi dvojniki, impulzni varilniki na ploščato žico itd. Vili je leta 1969 v Kosezah zgradil delavnico, ki smo jo morali leta 1991 dograditi. 1985 je v podjetje vstopil Damjan Rotter in leta 1989 poleg obstoječega VIRO s. p. odprl še VIRO d. o. o.

V devedesetih se je VIRO osredotočal predvsem na bližnje trge. Za boljšo pokritost je tako ustanovil še dve podružnici; VIRO Zagreb in VIRO Sarajevo.
Konec devedesetih je podjetje začelo občutno rasti in zato smo se preselili v poslovne prostore na Vrhniki, kjer smo delovali do leta 2007.
Zaradi širjenja na mednarodna svetovna tržišča in hitrega večanja proizvodnje, so nastale potrebe po še večjih poslovnih prostorih in tako smo končali v Logatcu, kjer delujemo še danes. A tu se ni ustavilo. Le nekaj let po selitvi, smo zaradi povečanega povpraševanja dogradili še dodatno halo.

Naša inovativnost, natančnost in iskrenost sta nas skozi dolgo zgodovino izoblikovala v podjetje, ki je sinonim za kakovostne stroje. Ponosni smo na vse svoje partnerje in kupce, ki nam že vsa ta leta stojite ob strani!